Doç. Dr. Işıl Kabakçı Yurdakul ile Dijital Çağda Çocuklar ve Eğitim Üzerine
Bu dosya konumuzda Doç. Dr. Işıl Kabakçı Yurdakul ile dijital çağda çocuklar ve eğitim üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.
tedmem hakkında bilgi için lütfen tıklayınız.
Bu dosya konumuzda Doç. Dr. Işıl Kabakçı Yurdakul ile dijital çağda çocuklar ve eğitim üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.
Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. M. Levent Kurnaz “Geçmişten Geleceğe İklim Değişikliği” başlıklı konuşmasıyla 24 Aralık Salı günü TEDMEM Kürsü’nün konuğu olacak.
Bu yazıda, TEDMEM’in PISA 2018’de Türkiye’nin okuma, fen ve matematikteki performansına ve yıllar içindeki değişimine dair ilk değerlendirmeleri sunulmuştur.
PISA 2018 de “Küresel Yeterlik” değerlendirmeye dahil edilse de kavramsal ve pratik sınırlılıklar ihtiyatlı bir duruşa neden olmuştur. Kavramsal çerçeve, örnek sorular ve sınırlıklar.
Bu değerlendirme yazısında, geleceğin işgücü ve becerilerine yönelik öngörüler derlenerek eğitimde atılması gereken adımlara ilişkin öneriler sunulmuştur.
Bu dosya konumuzda ODTÜ Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Erdinç Çakıroğlu ile matematik eğitimi üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.
Okul binaları öğrenmeyi destekleyecek şekilde düzenlenebilirse üçüncü bir öğretmen haline geliyor.
OECD tarafından yayımlanan Bir Bakışta Eğitim 2019 raporunda eğitim sistemlerine ilişkin öne çıkan verilerin güncel durumunu sunuyoruz.